Първоначално алкохолът е бил иззет като улика в рамките на съдебни процеси

Полските данъчни и митнически служби са конфискували най-малко 430 хиляди литра водка, фалшива и не, както и чист алкохол, които ще пуснат за процедури за дезинфекция, които се провеждат в рамките на борбата с коронавируса, предава агенция "Фокус".

Кои са най-опасните храни за сърцето

Първоначално водката и спиртът са били иззети като улики в рамките на съдебни процеси, а после били конфискувани. Сега, вместо да унищожат алкохола, властите ще го прехвърлят на съответните служби - за дезинфекция на сгради, отделни помещения и градския транспорт.

Коронавирус – 6 симптома, които не бива да игнорирате

Например, пожарникарите от град Олщин вече са получили 1000 литра чист алкохол. Общо 2 500 литра са изпратени в три болници, заяви представителят на регионалната митническа служба Марта Розяк.

Също така конфискуваните продукти през следващите дни ще бъдат прехвърлени на полицията, граничните служители и правителствените агенции. В Полша, особено в североизточната част на страната, често се срещат нелицензирани производители, които произвеждат бимбер и самогон, за който има голямо търсене в селата и струва много по-евтино от лицензирания алкохол.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП