Потвърдиха над 10 случая на торнадо

Мощно торнадо и бури връхлетяха южните части на Съединените щати. Стихията стана причина за смъртта на шест души в щата Мисисипи. По пътя си тя остави мащабни поражения - срутени сгради, обърнати автомобили, скъсани електропроводи. 45 000 домакинства са без ток. 

Торнада пометоха 3 американски щата (ВИДЕО)

Експерти определят появата на торнадо по това време на годината като изключително рядко явление. В момента бурята преминава през щатите Алабама и Джорджия.

„Чухме тътен и започнахме да се чудим откъде идва. Тогава видяхме, че е торнадо. Беше на около миля и нещо от нас, но го чувахме. Бяхме наясно, че ще стане лошо. Заведох децата ми в банята и ги сложих във ваната, като ги покрих с одеяло”, разказа свидетел на торнадото.

В първите дни на тази седмица опасността от формиране на още подобни катастрофални бури остава за източните щати. Предупрежденията са за торнадо, мощни пориви на вятъра до над 100 километра в час, както и за едра градушка.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.