С дронове се следи движението по цялата пътна мрежа

Властите в Гърция затегнаха контрола върху мерките срещу разпространението на COVID-19.

"Никакво пътуване по селата и срещи с приятели", разпореди заместник-министърът на обществения ред Никос Хардалиас.

Двойни глоби и отнемане на номера на коли в Гърция по Великден

Празни магистрали, празни фериботи и летища. Така, в необичайна тишина, Гърция се готви да посрещне един от най-почитаните празници – Великден. Полицията в страната засили проверките и мерките за сигурност, за да ограничи пътуванията. За много от гърците да са далеч от семейството означава да нямат никакво празнично настроение. Заради пандемията гръцката църква взе безпрецедентно решение храмовете да бъдат затворени за празника. Литургиите ще бъдат излъчвани по телевизията. 

Излизането от областните градове е позволено само в случай на крайна необходимост и то с разрешение на властите. Глобата за нерегламентиран опит да се напусне населеното място е 300 евро.

София е под тотална блокада (ВИДЕО)

С дронове се следи движението по цялата пътна мрежа. За нерегламентирано пътуване се налагат глоби и номерата на автомобила се свалят за два месеца. От Министерството по защита на гражданите предупреждават, че е в сила забраната дори за посещения при съседи и приятели.

През последното денонощие са регистрирани само 15 нови случаи на заразени с коронавирус, подобрява се състоянието и на голяма част от настанените в болница, съобщават от здравното министерство в Атина.

Експертите от правителството удължиха извънредните мерки до 27 април.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!