Момичето е било на апаратна вентилация след задушаване

Лекарите в Русе спасиха живота на 15-годишно момиче, което 75 дни е било в кома и на апаратна вентилация. Цялото семейство на момичето беше обгазено в дома си, като при инцидента почина 9-годишната му сестричка.

Трагедията разтърси хората в Сливо поле на 6 февруари. През цялата нощ вилняла снежна буря, градът останал без ток. В дома на четиричленното семейство имало агрегат, пуснали ли го да стопли само една стая и заспали. Почти задушени от изпаренията, на следващият ден ги намерила колежка на майката. Повикала помощ, четири линейки пристигнали бързо. Малкото дете на 9 години вече било мъртво. Останалите трима членове на семейството били откарани в болница в кома. „В първите два дена състоянието на 15-годишното момиче беше изключително критично. Била е в клинична смърт три пъти и е била реанимирана в продължение на час и половина“, обясни д-р Калоян Джунов.

Взрив на газова бутилка вдигна на крак цял квартал в Русе (ВИДЕО+СНИМКИ)

След това момичето остава два месеца и половина в болница. „Три пъти спасяване от клинична смърт, два месеца апаратна вентилация, грижи всекидневни ден и нощ от дежурните които работят в това отделение ни доведе до тоя успех“, каза д-р Лидия Стефанова, началник на хирургично отделение УМБАЛ "Канев" в Русе.

Взрив избухна в дома на бивш военен (ВИДЕО+СНИМКА)

Трагедията се случи през февруари. В злополучното сега живее само майката на починалият съпруг, негомата съпруга въпреки, че е в добро зравословно състояние и е изписана от болница , остава в здравното заведение, за да се грижи за единственото си оцеляло дете.

А лекарите се надяват 15-годишното момиче да се върне към пълноценен живот.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.