Цялото село е под двуседмична карантина

В карантинираното Паничерево вече тече изследването с бързи тестове. Направени са 95 изследвания с дарени бързи тестове. При трима души вече има има положителен резултат, който предстои да бъде потвърден. Резултатите ще станат ясни утре. Карантината на селото беше наложена, след като болен с коронавирус избяга от инфекциозното отделение на старозагорската болница. Карантината изтича на 29-ти април, но за премахване на блокадата е нужна заповед на здравния министър.

Започна масово епидемично проучване на хората в Паничерево

„Тестовете продължават. Днес са направени 100 теста и с предишните 230, стават общо 330. Напрежение в селото все още няма, но хората се умориха. Общо взето сме, както се казва, на предела на силите си“, заяви Атанас Граматиков - кмет село Паничерево.

 

 

От тези, които бяха в болница с коронавирус, трима са са изписани и са в карантина за 28 дни.

„Абсолютно всичко, което е необходимо за тях, им го доставяме. Чакаме заповедта на министъра, засега всичко е спокойно“, каза Гочо Гочев - председател на Общинския съвет на Гурково.

Болните с COVID-19 в Паничерево вече са 13

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!