Действащият служител на МВР е заемал ръководен пост

Постоянен арест за граничен полицай и двама бивши униформени, обвинени в производство и разпространение на наркотици.

Модерна инсталация за производство и сушене на марихуана е открита в стопанска постройка в дома на пенсиониран полицай в Айтос.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Постройката е в двора на бившия оперативен работник в районното управление в Айтос -Ганчо Ганчев. Вътре полицейските служители открили голямо количество растения и суха тревна маса, която при полевия тест реагирала на канабис.

„Около 3 100 и няколко грама, от които могат да се направят между 7900 броя цигари и 13000. Това помещение е оборудвано със специален вид лампи, осветление, овлажнители на въздуха”, обясни Павел Манукян от окръжната прокуратура в Бургас.

Полицията хвана двама братя със 17 кг марихуана в Пловдивско (СНИМКИ)

В съседство на разбитата наркофабрика работи склад за търговия. Хората там познават бившия полицейски служител  от години, още повече, че в двора му работел казан за варене на ракия. Остават учудени от обвиненията срещу него.

В схемата участвали още двама мъже - единият бивш служител на „Криминална полиция”, а другият - настоящ граничен полицай.

„Доколкото се сещам от справката, която беше изпратена от полицията, лицето е заемало някаква позиция-командир на отделение към Граничния пропускателен пункт в Бургас. Към настоящия момент има доказателства, че имотът сте стопанисва от едното от лицата, който е бивш служител на МВР, г-н Ганчо Ганчев, а другите две лица-Иван Сашков Динев и Николай  Георгиев са били установени непосредствено до самия имот”, обясни прокурор Павел Манукян.

Повдигнаха обвинение на мъж заради марихуана за 44 800 лв. (СНИМКИ)

Заради ареста на граничния полицай Иван Динев днес главният секретар на МВР похвали службите в Бургас.

„Работят много активно и мисля, че се справят отлично в тази насока. Ще се постараем преди туристическия сезон този тип престъпления да бъдат сведени до минимум”, заяви главен комисар Ивайло Иванов.

Репортер: Цеца Алексова

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.