Темата коментират психотерапевтът Мадлен Алгафари и психологът Калин Гайтанджиев

„По време на извънредното положение имаше хора, които се изплашиха, имаше други, които се разгневиха, а имаше и такива, за които всичко беше добре дошло“. Това заяви психотерапевтът Мадлен Алгафари в студиото на „Неделята на NOVA“.

Как да се справим със семейните конфликти по време на изолацията

„Не можем да правим генерализации, но сякаш има повишаване на нивото на тревожност сред хората. Нямам претенции за статистика, но това са наблюденията от моя опит“, каза още тя.

По думите й през последните години тревожността на българите принципно е по-висока. „В периода на извънредното положение обаче има повишаване", категорична е Алгафари.

Психолози на помощ в „Пирогов“ (ВИДЕО)

„Човечеството и децата в това число са минавали през много по-големи катаклизми. Това, как децата се справят, много зависи от големия човек до тях“, смята психологът Калин Гайтанджиев.

„Децата са непринудени и неподправени. Ние много често проектираме страховете си върху тях. Затова големият човек до тях трябва да направи всичко възможно, така че на детето да е ясно всичко, но по неговия начин. Когато ние се опитаме да скрием нещо, те ще го хванат индиректно, което обаче не е добре“, категоричен е той.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.