Съоръжения се оказват пред вратите на подземната железница

Зрители на NOVA сигнализираха, че изпитват затруднения при използването на метровлаковете на станция „Опълченска”. Причината – съоръжения, които се оказват пред вратите на подземната железница.

„Това са перонни преградни врати, които се изграждат, за да отделят влака от перона. Представляват препятствие, предпазващо от това да падне човек на линията”, обясни зам.-началникът в Управление „Експлоатация” към Столичния метрополитен Валентин Тодоров.

Как изглежда новата метростанция „Хаджи Димитър” (СНИМКИ)

„Предприехме монтажа на колоните, когато натоварването на метрото е 1/3 от нормалното. Все още не сме изградили системата за точност на спиране. Пътникопотокът е малък и не представлява никаква преграда”, допълни той.

 

 

„Извиняваме се на нашите пътници, че можем да им създадем определен дискомфорт”, каза Тодоров.

Очакванията са на по-късен етап подобни предпазни огради да се монтират по пероните и на още метростанции. „Договорът с фирмата е за още десет от станциите, които са най-натоварените”, заключи Валентин Тодоров.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.