Руините на древния град, погребан от пепелта на вулкана Везувий, е втората най-посещавана туристическа забележителност в Италия

Прочутият археологически парк Помпей в Италия отново приема посетители след облекчаването на ограничителните мерки заради новия коронавирус, съобщи АФП.

Руините на древния град, погребан от пепелта на вулкана Везувий преди почти две хиляди години, са втората най-посещавана от туристи историческа забележителност в страната след Колизеума в Рим.

СНИМКИ ОТ ПОМПЕЙ ВИЖТЕ ТУК

Музеи и културни обекти в Италия отварят тази седмица (ВИДЕО)

Отварянето на археологическия парк става поетапно. На чужденците е забранено да влизат в Италия до юни. Малко по-малко от 4 милиона души посетиха Помпей през 2019 г.

Светът, какъвто никога не сме го виждали (ГАЛЕРИЯ)

Посещенията в археологическия парк се осъществяват по нови правила. Посетителите ще се движат по точно определен задължителен маршрут, втори ще бъде предложен след 9 юни. Часовете за посещение се запазват предварително, цената на билета е пет евро. Всички гости на комплекса ще преминават през задължителна дистанционна проверка на телесната температура.

ОЧАКВАНИЯ vs РЕАЛНОСТ: Как изглеждат всъщност мечтаните дестинации? (ГАЛЕРИЯ)

Сред първите посетители в парка днес е двойка американци от Детройт, които карантината заварва в Помпей. Те опитали да разгледат останките на древния град точно преди карантината, но не успели. Оттогава те са в апартамент под наем в Помпей.

 

 

"Фантастично е, заслужава си да се чака, за да го види човек", казва Колийн Хюсън.
Валентина Рафоне, която е на 48 години и почти от двадесет години работи като екскурзовод в Помпей, казва, че усеща "чувство на празнота, на тъга". Само ние, екскурзоводите, сме тук и някои журналисти, добавя тя. 

Рим - вечният град с вечната красота (ГАЛЕРИЯ)

12 любопитни места на Земята, които никога няма да видите (ГАЛЕРИЯ)

КРАСОТА И ИСТОРИЯ: Най-старите градове в света (ГАЛЕРИЯ)

13 зашеметяващи места, за които не подозирате (ГАЛЕРИЯ)

Малдивите - удивителният рай на Земята (ГАЛЕРИЯ)

20 пленителни места в България, които трябва да посетите (ГАЛЕРИЯ)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.