Певицата даде ексклузивно интервю за "Събуди се"

Музиката е нейният живот, а провокацията – запазената й марка. Изстрелва се на върха още с първата си песен „Hot“. Парчето събира 45 милиона гледания и разбива класациите в 16 държави, сред които и България. 11 години по-късно Inna е все така успешна и дръзка. За живота на сцената, но и отвъд нея, за трудностите и страховете покрай кризата с коронавируса, за семейството и любовта към морето, румънската поп дива говори в ексклузивно интервю за „Събуди се”.

INNA: Ние, артистите, ако не правим концерти и не виждаме феновете си, трябва да се опитаме да продължим да бъдем активни. Бях в студиото през изминалите месеци, направих няколко парчета. Две от тях излязоха сега – „Not my baby” и „Sober”. Радвам се, че успях поне с това. Заснех видео клиповете с много малък екип, както изисква законът. Единият от тях е home edition - „Sober”. Сниман е тук, при мен у дома. 

Как се отрази вирусът на твоя живот, на музикалния живот? 

INNA: Всички концерти, които бяхме планирали до началото на кризата, бяха анулирани. Трябваше да насрочим нови дати. Много ми е трудно, че не мога да пътувам. Бях свикнала да прекарвам всяка седмица от живота си на различно място по света и не ми харесва много, че трябва да си стоя у дома.

Страхуваш ли се от COVID-19?

INNA: Не ме е страх. Но съм предпазлива. 

Какъв е животът в Румъния сега? Различен ли е?

INNA: Различен е, както в целия свят. Много се радвам, че в Румъния хората спазват правилата. Както знаете, страната ни вече не е в извънредно положение заради коронавируса. Добре сме, както приятелите, така и семейството ми. Слава Богу, никой от нас не се разболя.

Как се зароди любовта ти към музиката? Знаеш пет езика, учила си политически науки. Защо не стана политик, министър на външните работи например?

INNA: Надявам се, че изборът ми е правилен. Какво щеше да е и аз да съм политик в цялото това море от политици? Избрах музиката. Да, учила съм история и политически науки във Факултета в Констанца, близо до града, където съм родена. Родена съм в семейство, в което музиката е била изключително важен елемент - всеки ден, всяка секунда, всяка минута. Преди 11 години пуснах първата си песен "Hot" и приключението започна. 

Имаш три милиона последователи в Instagram и един от тях е Карди Би. Ще направите ли дует заедно? Или с Лейди Гага? 

INNA: Сред моите последователи, които се опитвам да поддържам и да впечатлявам ежедневно, е и Карди Би. Не знам как сте разбрали. Аз никога не гледам дали някой конкретно ме следи. Научих от приятели. Много ми се иска да си сътруднича с големи, талантливи, доказани артисти. Но за момента нямам план нито с колегата ми Карди Би, нито с Лейди Гага. Вероятно в някой следващ момент от живота ми. 

Сподели ми, че ти харесва да обикаляш света. Имаш ли любимо място? Знам,че Барселона ти е на сърце. 

INNA: Да, много ми харесва Барселона. Харесва ми да пътувам в страни с изглед към морето, към водата. Родена съм на брега на морето. Обичам да стоя на плажа, да плувам. Харесвам и Коста Рика.

Била си и в България. Хареса ли ти? Какво си спомняш?

INNA: Ще ви издам една тайна. Мисля, че не съм я казвала досега. България беше първата страна, която посетих извън Румъния. Бях до Вама Веке – една местност на границата с България, близо до град Варна. Там ходех със семейството, разхождахме се, правехме сравнение между Румъния и България.

Имаш сантимент. Ще се върнеш ли отново?

INNA: Да, имам специален сантимент, защото смятам, че сред съседите с вас сме най-близки и най-много си приличаме. И много ми се иска да се върна. Преди година бях на един фестивал в България и отношението към мен беше невероятно. Хората бяха специални, бяха разкошни. 

Цялото интервю с INNA гледайте във видеото.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.