Един от затиснатите в съоръжението работник е с положителна проба

Масови тестове на работещи по тунела „Железница”.  До тях се стигна, след като откриха коронавирус при единия от пострадалите при срутването в пътното съоръжение.

Един от работниците, затрупани в тунел "Железница", е с коронавирус

Тепърва ще се правят тестове на всички контактни с работника лица. Те все още се изследват и резултатите им не са готови. От фирмата изпълнител уточниха, че са направили всичко възможно, за да помогнат на РЗИ. А от Здравните власти отказаха да дадат информация.

Докато все още не е ясно огнище ли е строежът на най-дългия тунел у нас, ромският квартал „Изток” в Кюстендел се превърна в такова. Там броят на заразените вече наближава 100.

„ПАНАИР НА БЕЗОТГОВОРНОСТТА”: Расте огнището на коронавирус в Кюстендил

Според кмета на Кюстендил Петър Паунов проблеми в момента създават по-скоро сезонните работници, които трудно спазват изискванията за хигиена.

„Към момента ситуацията в Кюстендил е овладяна, но имаме над 800 души, които са по масивите, които са от други градове, в съседни общини. Те обаче идват в магазините, опитват се да влязат без маски. Това са хора, които ние не можем да карантинираме”, обясни той.

И докато случаите в квартала прогресивно се увеличават, жителите вече искат контролните пунктове да се премахнат.

„Евентуално при увеличаване броя на заразените ще се наложат и по-рестриктивни мерки, естествено блокиране тотално на квартал "Изток", и на града ако се наложи, но за момента нямаме такива данни”, заяви Виктор Янев, председател на Кризисния щаб.

Заради коронавируса традиционният празник на черешата в Кюстендил е отменен.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК