Вижте какво разказаха майката и бащата на момчето

Шест месеца след смъртта на Тоско Бозаджийски, който загина нелепо след футболен мач в Солун, има нови данни около разследването, както и повдигнати нови обвинения.

Оказа се, че шофьорката, прегазила младежа, не е била случайно на мястото и е обвинена в умишлено убийство.

Момчето беше убито от ултраси на гръцкия футболен отбор ПАОК през януари тази година в Солун. Смъртта на българина е вследствие на побой и прегазване от минаваща кола. 

 

 

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев казусът беше прехвърлен под специален надзор на Върховната касационна прокуратура.

Близките на момчето поискаха справедлив процес.

Фенове на "Ботев" (Пловдив) с мълчаливо бдение в памет на Тоско Бозаджийски

„Има повдигнати по седем обвинения на още петима души от нападателите. Обвинени са за тежки телесни повреди, едро хулиганство и притежание на оръжие”, каза бащата на загиналия Тоско Георги Бозаджийски. 

„На шофьорката, която прегази сина ми, обвинението за непредумишлено убийство й е снето и е повдигнато такова за умишлено убийство”, допълни още той.

По думите му след 4-часово заседание в Солун, тя е била оставена в ареста.

СМЪРТ В БОЙ МЕЖДУ АГИТКИ: Реакциите след убийството на български фен в Гърция

„Надяваме се на справедлив процес. Искам всички убийци на сина ми, които са участвали пряко или косвено, да получат заслуженото”, категорична е майката на загиналия Тоско Александра Бозаджийска.

Повече по темата гледайте във видеото.

Репортер: Илиян Велков

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.