Жената спряла на „зелена зона” на аварийни, но получила фиш

Жена с 90% инвалидност беше глобена за неправилно паркиране в района на Женския пазар в София. След дълго обикаляне дамата не намерила свободно място и спряла на аварийни светлини на „зелена зона”, за да вземе пратка с лекарства. Секунди по-късно обача скобата щракнала, а служителите на „Градска мобилност” съставили фиш. Обясненията, че всички инвалидни места са заети, не помогнали.

„В района има не повече от шест – седем места и те целодневно са заети. Не бях до автомобила си около 3 минути. Инвалидното място беше заето. След като ми сложиха скоба показах инвалидния си стикер. Тогава служителят каза „госпожо ако ви бях видял, нямаше да ви сложа скоба”, разказа Любка Горанова.

Глобиха шофьор за паркиране на улица без асфалт в "зелена зона" (ВИДЕО)

Според представител на Центъра за градска мобилност обаче инвалидното място е било свободно, когато жената е спряла на „зелена зона”.

„Мястото е било свободно и г-жата е следвало да паркира там. Тя може да обжалва, но след като е спряла извън обхвата на мястото за хора с увреждания е следвало да заплати. 50 ст. е престоят за половин час в зоната”, обясни Емил Коларов от Центъра за градска мобилност.

Повече гледайте във видеото. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.