Зрелищната кражба бе определена като една от най-големите в следвоенната история на страната

Разследващи зрелищната кражба на скъпоценности от дрезденския музей през ноември миналата година, обявиха, че са открили следа към извършителите в Берлин, съобщи ДПА.

Откраднаха антични бижута за 1 милиард евро в Дрезден (ВИДЕО+СНИМКИ)

При претърсването на интернет кафе в квартала Нойкьолн в Берлин и апартамента на един от работещите в него, прокуратурата е открила, че той е бил в контакт с крадците, предаде БТА.

Част от откраднатите скъпоценности от музея в Дрезден се оказаха в сградата

Човекът е продал на крадците СИМ карти, регистрирани под фиктивни номера, или ги е дал на кафенето, за да бъдат предадени на крадците. Не е ясно дали той е знаел как те ще бъдат използвани. Засега човекът не е заподозрян.

ОБИРЪТ В ДРЕЗДЕН: Крадците задигнали 49-каратов диамант

От музея "Грюнес Гевьолбе" (Зеленият свод) в Дрезден бяха откраднати диамантена брошка, диамантен еполет, бижута на кралицата на Саксония и други съкровища на 25 ноември миналата година. Музеят е построен през XVI век. От 1723 г. крал Август II е съхранявал в него скъпоценности от епохата на Ренесанса и Барока. Зрелищната кражба бе определена като една от най-големите в следвоенната история на страната.

Кражбите на века в Европа

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.