Подробности за нея даде проф. Иво Петров

Появи се информация, че български лекари са открили хапче, което помага в борбата с коронавируса. Според кардиолога проф. Иво Петров тя обаче не е коректна.

Спряха ваксината за коронавирус от Оксфорд

„Наблюдавам, че на всеки 20 дни се появява хапче-чудо и вече има огромен набор. Това е така, защото залогът е голям и на много им се иска да го създадат. В тези месеци стана ясно, че химико-фармацевтичната индустрия не е напреднала много от гледна точка на лечение на вирусните заболявания”, обясни той в ефира на „Здравей, България”.

Група лекари, сред които и проф. Петров, създават добавка, която първоначално смятали да използват само за лична употреба. За целта направили проучване.

15 жертви с коронавирус у нас за денонощие

„Не става въпрос за конкретно лекарство за конкретен причинител, а за комбинация от 19 съставки, които повишават неспецифичния имунитет и намаляват възпалението. Именно бурното възпаление при COVID-19  е един от факторите, който води до неблагоприятни резултати. Балансираната реакция на нашия организъм е това, което може да ни помогне”, смята кардиологът.

 

 

Според проучване един от механизмите за въздействие на активните кислородни видове води до това, че вирусът е по-малко вирулентен и по този начин играе роля на жива ваксина. При такъв случай вирусът влиза в организма, циркулира, но не предизвиква тежки нарушения, което позволява на организма да създаде специфичен имунитет.

Руско лекарство намалява смъртността от коронавирус с пет пъти

„Добавката е достъпна за хората, има 19 компонента, включително екстракт от джинджифил, хининово дърво, сладък корен, селен, цинк и витамини. Комбинация от нещата, за които се казва, че имат благоприятен ефект срещу вируса”, обясни проф. Петров.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.