По време на първия сет българката доминираше в играта

Оспорвана надпревара, обещаващо начало и борба до последно – въпреки всичко това Цветана Пиронкова отпадна от четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ. Серина Уилямс спечели с два на един сета и продължава напред в шампионата.

СЛЕД ИЗКЛЮЧИТЕЛНА БИТКА: Малко не достигна на Пиронкова за сензация на US Open

Повече от два часа България стискаше палци на една от най-добрите ни тенисистки. С особено вълнение двубоя проследиха в Пловдив - на кортовете, от които тръгва кариерата на Цвети.

„Да я поздравим за достойното и представяне и да и благодарим затова, че в тези дни на US Open ни върна отново в годините, в които с нейната игра вълнуваше цялата спортна българска общественост и народ”, каза вицепрезидентът на Българската федерация по тенис Георги Крумов.

По време на първия сет Цветана Пиронкова доминираше в играта над американката Серина Уилямс, но във втория сет започна да отстъпва и бившата номер едно в света поведе. Пиронкова обаче показа невероятна игра и хъс, коментираха феновете ѝ.

Серина Уилямс за Цвети: Невероятна е, постигна изумителното

За да подкрепи Цвети Пиронкова на кортовете дойде и световният ни шампион Йордан Йовчев. „Щастлив съм, че постига такива успехи. Видимо е, че зарядът след раждането я прави освободена от всякакви натоварвания и очаквания. Видимо го прави с любов”, сподели Йовчев.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.