Все повече българи купуват жилища

"Към края на септември имаме ръст на търсенето на ипотечни кредити спрямо миналата година. Хората, които имат спестени пари, предпочитат да ги вложат в жилище. Други вече не искат да живеят под наем. За българина недвижимият имот е най-сигурната инвестиция". Това заяви в "Събуди се" кредитния анализатор Тихомир Тошев.

Над 60% от българите са намалили разходите си по време на COVID -19

„Хората от засегнатите сектори обаче се изтеглиха от кредитния пазар. Говорим за хотелиери, ресторантьори. Те предпочитат да не задлъжняват в този период. От другите сектори обаче забелязваме засилен интерес към кредитирането", поясни специалистът. 

Измамиха жена с кредит през мобилно приложение

По думите му трябва внимателно да обмислим дали да изтеглим кредит. Важно е да преценим дали икономическата криза има вероятност да се отрази на доходите ни. Безработицата расте в ЕС. Ако сме в сигурен сектор, няма проблем да изтеглим кредит. България остава една от страните с едни от най-ниските лихви", поясни Тошев.

Целия разговор гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.