Раненият остава на лечение в столичната Окръжна болница

Ниска лична хигиена е причината за кървавата разпра между двама пасажери в нощния влак София - Бургас. При скандала 65-годишен готвач от Пазарджик прободе с нож в корема мъж на 33 години. Той продължава да бъде лекуван в столичната Окръжна болница.

Конфликт заради събути обувки, от които се носела неприятна миризма. Това е причината 65-годишният Борис Симеонов да прободе с нож в корема 33-годишния Пламен Димов от Бургас.

НАПАДЕНИЕТО ВЪВ ВЛАКА: Разследват защо пътник бе намушкан с нож

„Превозната бригада получава сигнал от пътник, че има спречкване във вагон номер 4. Отивайки там виждат единият пътник намушкан с нож”, казва зам.-директорът на „Пътнически превози” Пламен Митев.

Преки свидетели на кървавата разпра в нощта срещу неделя не е имало. Двамата са попаднали случайно в едно купе. Засега не е ясно дали конфликтът помежду им има предистория. След ареста пред разследващите самият Борис прави самопризнания за нападението.

Борис Симеонов живее в Пазарджик. Опитите да се свържем с него бяха неуспешни.

Той е обвинен за причиняване на средна телесна повреда. Освободен е срещу 1000 лева гаранция. Не е осъждан за разлика от ранения Пламен Димов. В нощта на инцидента двамата са били с билети. Запознати обаче казват, че Борис често пътувал гратис.

„Добър човек. Като него няма друг в махалата – нито пие, нито пуши. Работи като помощник готвач”, казват съседи.

Мъж намушка друг в бързия влак София-Бургас (ВИДЕО)

Във влака онази нощ полиция не е имало. Тодор Тодоров от отдел „Сигурност” към БДЖ казва, че принципно в нощния влак полиция има. Знаят се и кои са критичните влакове.

Заради този случай от БДЖ ще настояват за постоянно полицейско присъствие във влаковете. Но дават и гаранции, че сигурността на пътниците е гарантирана.

„Ефективността на служителите, които работят в жп транспорта, е много ниска. Да не кажа почти клоняща към 0. Такива нападения и тежки престъпления стават веднъж на пет години и е абсолютно нелогично хабенето на полицейски ресурс”, заяви министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

 

 

Раненият остава на лечение в столичната Окръжна болница. Състоянието му е стабилно. От лечебното заведение е дал и показания пред разследващите.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.