Кой ще се грижи за пациентите?

В общинската болница в Каварна от вчера е разкрито отделение за болни от COVID-19. Там обаче няма нито един лекар, който да се грижи за пациентите. Медицинският персонал от другите отделения е на пенсионна възраст с хронични заболявания и медиците се страхуват да лекуват заразени с коронавирус.

Отделението от вчера е празно, а общинската болница би трябвало да обслужва пациенти както от Каварна, така и от близките по-малки градове.

Забраняват на децата под 18 г. да влизат в молове в София без придружител

„Кризата с медицинския персонал е в световен мащаб – не е само в Каварна или в България. Всички изпитват остра нужда от кадри. Ние сме готови с отделението и в момента сформираме медицинския екип. Вече имаме две сестри. Лекар от друга болница заяви желанието си да дойде при нас”, заяви председателят на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов.

 

 

Той допълни, че отделението все още не е готово, тъй като не са изпълнени всички административни стъпки. И добави, че към момента не могат да се приемат пациенти.

„Много доброволци са заявили желанието си да подпомогнат работата на COVID-отделението, за което им благодаря. Аз също съм готов да вляза на доброволни начала. Управителят на болницата също иска да се присъедини към екипа, за да лекува”, коментира Стоянов.

Откриват първата в страната специализирана болница за COVID-19

Председателят на Общинския съвет беше категоричен, че в момента здравна криза в Каварна няма.

Повече по темата гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.