Според съда има достатъчно доказателства, че тя е извършила престъплението

Софийският апелативен съд реши Кристина Дунчева, обвинена в убийството на двете си деца в Сандански, да остане в ареста. 

Адвокатът на майката от Сандански: Свекър й я е насилвал сексуално

Според магистратите има достатъчно доказателства, че обвиняемата е извършила престъплението. Те подчертаха, че жертвите са умъртвени по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Според съда няма опасност обвиняемата да се укрие, но може да извърши друго престъпление. 

Майката от Сандански, задържана за смъртта на двете й деца, се изправя пред съда

Дунчева не беше конвоирана в съда. Постъпила е декларация от нея, че не желае да участва в заседанието по здравословни причини. Нейният адвокат обясни, че имала тежко психично разстройство и на моменти дори изпада в безтегловност. Той поиска по-лека мярка и изрази съмнение, че може друг да е извършил убийството на двете деца – момче и момиче, съответно на 5 и 3 години.

"Не мога да кажа дали разбира какво се е случило. Не говори за това. Само питаше дали ще я пуснат и кога. Само мълчи и гледа в една точка. Гледам да не я разпитвам, не съм сигурен в какво състояние е. Всичко може да е в нейна вреда", обясни адвокатът.

Майката на убитите в Сандански деца е направила самопризнания

Кристина Дунчева е подведена под отговорност за тежко умишлено престъпление. Тепърва предстои изясняване на психическото й състояние. 

Близките й признават, че са забелязали, че Кристина има проблеми. Затова няколко пъти я водили на психолог. Той й изписал и хапчета, но Кристина твърдяла, че не й помагат.

„Тя ми се обаждаше и ми казваше: „Психически не издържам, искам да си тръгна””, разказа пред NOVA Ваня Кирилова – леля на Кристина.  

“Тя се срамуваше. Може би искаше да сподели за сексуалния тормоз. Тя даже тръгна да говори, призна, че я е ударил, но я е страх да говори”, разказва още Ваня Кирилова.

Семейството й я молило да се изнесе при тях. Правила го е няколко пъти. Но винаги се връщала при Георги. Така се случило и два дни преди убийството.

Родителите й я търсили, но тя не отговаряла. Отишли и пред дома й. Там заедно с Георги разбили заключената врата.

„Седяла е вътре на земята до децата. Нищо не е казала. Не е могла да говори. Вдигнали са я. В полицията е казала, че е изпаднала в дупка, че всичко й е било черно и не е знаела какво се е случило в този момент. Казала, че не е сама виновна”, разказва още лелята.  

Екип на NOVA се опита да разговаря и с бащата на децата - Георги.  Многократните ни опити да се срещнем с него завършиха без успех.

Ако Кристина Дунчева бъде призната за виновна, ще получи най-малко 10 години затвор.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.