Кралската двойка стартира обиколката си из страната преди ден

Започна кралската обиколка на Уилям и Кейт из Великобритания. Те ще изминат 2000 км с кралския влак през Англия, Шотландия и Уелс, за да изразят благодарността си към медиците и доброволците в страната.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ КРАЛСКОТО ПЪТЕШЕСТВИЕ

 

Уилям и Кейт започват обиколка на Великобритания с влак

Херцозите на Кеймбридж отпътуваха от Лондон, където оставиха послание на всички работещи в сферата на транспорта „за това, че благодарение на тях, движението в страната е възможно”.

 

 

ТРОГАТЕЛЕН СПОМЕН: 3-годишният Уилям гримира принцеса Даяна (ВИДЕО)

Първата спирка от кралското пътуване бе Единбург. Там те се срещнаха с парамедици и персонала от Шотландската спешна помощ и им благодариха. Двойката се запозна и с проблемите, пред които медиците са изправени, както и с влиянието на пандемията върху психическото здраве. През цялата година Уилям и Кейт стартираха редица благотворителни кампании и проучвания относно психиката на човека.

КРАЛИЦАТА СКЪРБИ: Едно от кучетата на Елизабет II е починало (СНИМКИ)

 

 

НЕПОКАЗВАНИ СНИМКИ: Принцеса Даяна и княз Кирил Преславски на яхта в Италия

Втората спирка на Уилям и Кейт бе градчето Беруик-ъпон-Туид. Там те проведоха много специален урок за най-малките ученици от местното училище. Херцозите се срещнаха с учителите и обсъдиха как те се справят по време на пандемията.  

 

Кралица Елизабет и принц Филип празнуват 73 години брак (ГАЛЕРИЯ)

Съпругата на принц Уилям имаше възможността да се запознае лично с Лен Гарднър – 85-годишна пенсионерка, с която Кейт е разговаряла по телефона месеци наред като част от доброволческа програма. Двете се срещнаха в родния град на жената – Батли, който е и третата спирка от кралското пътуване.

Семейството споделя всяка своя стъпка в социалните мрежи. Във времена, когато виртуалният контакт е от изключително значение, те се стараят да поддържат комуникацията жива. По време на пътуването си отправят и въпроси към последователите си в социалните мрежи, карайки ги да отгатват коя е следващата им спирка.

Четвъртият град, който посетиха, бе Манчестър. Там те се запознаха с дейността на благотворителни организации, които се грижат за семейства в нужда.

„Катрин и аз чувстваме, че е изключително важно да се запознаем с поне малка част от героите, които спасяват хора тази година. Искаме да ви благодарим за всичко, което правите”, заяви принц Уилям пред доброволците.

Вторият ден от кралската обиколка на двойката стартира от Кардиф, където Уилям и Кейт се срещнаха със студенти. Херцозите усетиха празничния дух в „Коледния замък”, където похапнаха маршмелол и изиграха ролята на „таен Дядо Коледа” за някои от студентите.

Въпреки че кралската двойка бе посрещана с усмивки и възторг на много места, част жителите на Единбург не одобриха посещението им. Те са изпратили стотици сигнали до полицията, че херцозите на Кеймбридж нарушават противоепидемичните мерки. Правилата гласят, че пътуването в зони 3 и 4, където заболеваемостта е много висока, е забранено.

„Не мога да посетя внуците си в Единбург от август, а те могат да се разхождат необезпокоявани. Защо не ги арестувате?”, гласи едно от съобщенията в социалните мрежи.

Още новини за британското кралско семейство:

Чичото на Кейт Мидълтън избухна: Хари и Меган са мъпети, трябва да млъкнат

Принц Чарлз "спря кранчето" на Хари и Меган

Елизабет Втора поздрави участниците в конкурс за снимки от блокадата във Великобритания

Откриха труп в езеро пред дома на Уилям и Кейт (СНИМКА)

Кейт Мидълтън избира най-добрите снимки, правени по време на карантина (ВИДЕО+СНИМКИ)

Внучка на кралица Елизабет се омъжи тайно пред 20 гости (СНИМКИ)

На кого прилича принцеса Шарлот? (СНИМКИ)

Принцеса Шарлот празнува петия си рожден ден (ГАЛЕРИЯ)

Две херцогини и четири деца: Кейт и Меган се забавляват заедно (СНИМКИ)

Принцеса Шарлот тръгна на училище (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кои са бъдещите крале и кралици на Европа (ГАЛЕРИЯ)

Принц Луи в прегръдките на принцеса Шарлот (ГАЛЕРИЯ)

Перлата в кралската корона - Кейт Мидълтън на 38 (ГАЛЕРИЯ)

Хари и Меган си купиха имение за 8 млн. паунда в Калифорния (СНИМКИ)

Монтират статуя на принцеса Даяна в двореца Кенсингтън

Откачени конспирации за Меган Маркъл, които шокираха света (ГАЛЕРИЯ)

Елизабет II отбеляза 75-ата годишнина от капитулацията на Япония

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.