"На дипломатическо ниво няма натиск", подчерта зам.-министърът на външните работи

„Няма промяна в позицията на България по отношение на членството на Република Северна Македония в ЕС”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” зам.-министърът на външните работи Петко Дойков.

По думите му позицията на страната ни е добре известна. „Няма промяна и по отношение на изпълнението на нашите искания, за да стартират преговорите за членство”, подчерта зам.-министър  Дойков.

Без напредък в отношенията със Северна Македония

„На дипломатическо ниво има едно председателство на ЕС, което работи по своите приоритети. Няма нищо лошо в това, че Германия възприема като свой приоритет и работи по присъединяването на страните от Западните Балкани към ЕС. Не само германското председателство, но и всички след българското. Това е нещо, с което можем да се чувстваме горди - че продължиха тази линия”, категоричен е той.

Подробностите от разговора гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.