Експериментите показват, че тя подобрява функционирането на адаптивните имунни клетки

Кетогенната диета намалява риска да се разболеете от COVID-19, а в случай на инфекция може да предотврати тежките му форми, съобщи „Таймс оф Индия“, цитиран от БГНЕС.

Експертите подчертават, ниското съдържание на въглехидрати в храната намалява мазнините и „лошия“ холестерол в организма и стабилизира количеството захар в кръвта.

Откриха нови симптоми на коронавирус при децата

Защо да заложим на кето диетата?

Експериментите показват, че тази диета повишава нивото на кетоновите тела в кръвната плазма, които контролират окислителния стрес в организма и имат противовъзпалително действие.

Кетогенната диета може да подпомогне увеличаването броя на клетките, пренасящи Т-лимфоцитния рецептор, които имат имуномодулиращо и противовъзпалително действие.

ХРАНИТЕЛНИ АНТИДВОЙКИ: Не яжте тези продукти заедно!

Такъв хранителен режим може да подобри функционирането на адаптивните имунни клетки и да намали рисковете, свързани с COVID-19.

В началото на тази година списание „Nature Metabolism“ публикува изследване на американски учени, които твърдят, че кетогенната диета може да бъде вредна и дава само краткосрочни резултати, припомня БГНЕС. В рамките на седмица резултатът става отрицателен, предупредиха те.

Какво е Купата на Буда и как да я приготвим?

Кето диетата кара тялото да изгаря мазнините. Когато нивата на глюкоза в организма спадат поради ниското съдържание на въглехидрати при тази диета, тялото действа така, сякаш е в гладно състояние и започва да гори мазнини вместо въглехидрати. В резултат на този процес се образуват кетонови тела - алтернативен източник на енергия. Защитните гама-делта Т-клетки се разпространяват по цялото тяло, което подобрява метаболизма в организма и намалява риска от диабет. 

Храни, които намаляват риска от инфаркт и инсулт

Разкриха коя е най-полезната за сърцето храна

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БГНЕС