Темата коментира общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова

В момента има много лекари, които боледуват, и няма достатъчно информация за ваксината. Това според д-р Гергана Николова са основните причини за ниския процент медици, които желаят да се ваксинират.

„Съсловието пострада много”, заяви общопрактикуващият лекар в студиото на „Здравей, България”.

47 мобилни екипа за ваксинация ще работят в цялата страна

Според специалиста пациентът трябва да бъде информиран защо му се поставя ваксината и какво да очаква от нея.

„Болшинството от нас, като медицински специалисти, получава информация за ваксината от това, което се случва в студиата. Когато сме изправени пред един толкова сериозен проблем и пред отговорно решение, трябва да имаме цялата налична информация, за да я обсъждаме с пациентите”, коментира д-р Николова.

Антигенните тестове влизат в статистиката след 21 декември

Тя е на мнение, че приравняването на антигенните тестове към PCR изследванията ще доведе до висока заболеваемост.

„Това е нормално. При направени 3 000 PCR изследвания имаме поне още толкова антигенни, много от които са положителни, но не влизат в системата”, допълни лекарят.

Относно въведените противоепидемични мерки, Николова посочи, че едва ли ще има лекар в страната или Европа, който да каже, че е съгласен те да се разпуснат.

„След въвеждането на ограниченията у нас стигнахме до това, че нямаме покачване. Спряхме ръста. Нормално е да искаме да се задържат мерките, за да запазим човешкия живот”, обясни тя.

Повече гледайте във видеото. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.