Коментират Огнян Дъскарев и Страхил Делийски

“Джо Байдън е изхабен политик. Вярно е обаче, че има огромен опит - 47 години е в политиката. Той беше избран от американската левица, за да не изберат Бърни Сандърс, който е откровен социалист. Новият вицепрезидент е любопитна фигура - Камала Харис е ляв радикал”, заяви в ефира на “Неделята на NOVA” писателят Огнян Дъскарев. 

Според него щатите са разделени още преди да дойде Тръмп. “Сигурно и той е допринесъл за разделението с “чепатия” си характер”, коментира Дъскарев. 

“Заплахата идва от състоянието на американското общество. Това, което видяхме онзи ден, е знак за колапс на едно общество. То е сериозно разделено икономически, културно, ценностно”, заяви политологът Страхил Делийски. Според него недоверието в политическата система се засилва.  

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си