Вижте какво разказа той пред Краси Боев

Тази седмица в рубриката „Нищо лично” Краси Боев ни връща много назад във времето - преди пет века, когато хората по нашите земи са били много по-близо до природата и са зависели от нейните капризи. Точно тогава българите в Родопите започват да произвеждат сирене, което може да издържи месец, два, а защо не и година, за да устоят на евентуални климатични катаклизми.

„Нищо лично”: Майсторът на бъклици бай Велин

Салих Паша твърди, че прави своето мяхово сирене именно по тази рецепта на няколко столетия.

Още по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
Редактор: Росана Манева