Според Меркел имунизационната кампания не върви бавно

Германия ще ваксинира цялото си население срещу коронавирус преди края на лятото. Това обеща Ангела Меркел в отговор на критиките, че ваксинацията в страната върви бавно.

В Германия живеят над 80 милиона души и задачата няма да е лесна. Меркел обаче настоява, че вече има яснота какви ще са доставките на ваксини в следващите месеци и е категорична - целта била изпълнима.

Австрия няма да поставя ваксината на AstraZeneca на възрастни хора

Според канцлера Европейският съюз се справя добре с ваксинацията, въпреки че изостава от държави като Израел, Великобритания и САЩ.

"Ще успеем да ваксинираме всички граждани до 21 септември. Дори новите ваксини на Johnson&Johnson и CureVac да не получат одобрение, пак ще сме способни да изпълним плана. Германското правителство ще използва цялото си политическо влияние, за да получи възможно най-добри доставки на ваксини", заяви Меркел. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.