Властите търсят се начини за по-бързо разпространение

Ваксина срещу COVID-19 в аптеките.  Съединените щати започват да разпространяват препаратите срещу коронавирус чрез мрежата от аптеки в страната.

От следващата седмица федералното правителство ще изпрати 1 милион дози в 6500 обекта  в цялата страна.  Идеята е, когато програмата започне да работи на пълни обороти, в разпространението да участват  около 40 хиляди аптеки.

Pfizer прогнозира приходи от 15 милиарда долара през 2021 г.

Две от най-големите вериги в страната вече потвърдиха, че са се договорили с Вашингтон. Въпреки че Съединените щати са сред водещите държави по отношение на ваксинацията, президентът Джо Байдън каза, че досега кампанията е била  "депресиращ провал".

"Трябва да направим ваксините по-достъпни. Да ги разпространим по-ефективно из различните общност, като ги изпратим по места. Трябва за тези, които искат да се ваксинират, да бъде максимално лесно", заяви д-р Антъни Фаучи от Института за алергии и заразни болести на САЩ.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.