На 28 февруари Мария ще се състезава в категорията за най-добра актриса с Мишел Пфайфър, Аня Тейлър-Джой, Кейт Хъдсън и Розамунд Пайк

Младата актриса Мария Бакалова е най-обсъжданата личност в страната ни в момента, след като стана първата българка с номинация за „Златен глобус“. Ето каква беше и нейната реакция в социалните мрежи минути след като разбира за успеха си.

В Instagram Мария изказва благодарността си към Асоциацията на холивудската чуждестранна преса.

УСПЕХ В ХОЛИВУД: Мария Бакалова e първата българка, номинирана за "Златен глобус" (ВИДЕО+СНИМКИ)

На 28 февруари Мария ще се състезава в категорията за най-добра актриса в мюзикъл или комедия  с известните холивудски актриси Мишел Пфайфър, Аня Тейлър-Джой, Кейт Хъдсън и Розамунд Пайк. 

Бакалова си заслужи мястото сред най-добрите артисти на годината след участието си продължението на филма за казахстанския журналист  „Борат 2“.

Самият филм също е номиниран за комедия или мюзикъл, а към награда се е устремил и Саша Барон Коен за превъплъщението си в лентата. Нещо повече, актьорът има двоен шанс за победа, тъй като получи номинация и за поддържаща роля в заглавието „Процесът срещу Чикаго 7“.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.