С него се отбелязва настъпването на пролетта

Пандемията наложи много ограничения. В Германия направиха концерт по случай Карнавала Fasching, а публиката беше в автомобилите си.

Традиционният за германците карнавал тази година протече по различен начин. В страната е в сила локдаун и строги ограничения. В някои части нямаше никакви празненастава, нямаше веселящи се хора. Други, по-креативни, намериха интересен начин да празнуват. В Дрезден автокино се превърна в арена на забавленията. Мерките бяха спазени, защото всеки се забвляваше в автомобила си.

Обичайно карнавалът се празнува с костюми и хората се събират на различни места. В някои части на страната се чупи стъкло за здраве, в други се палят сламени чучела. Заради маските и веселбите от години Fasching привлича и много чужденци. Тази година заради затворените граници и мерките за борба с разпространението на коронавируса хора от чужбина нямаше. С карнавала се отбелязва и настъпването на пролетта.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.