Регионалната здравна инспекция предложи увеличаване на броя на COVID леглата в Бургас до 330

Въпреки опасенията за интензивен ръст на заразените в област Бургас местният кризисен щаб реши да не въвежда нови ограничения.

„Препотвърдиха се мерките,  които предната седмица бяхме взели като решение да се засили контролът. Единственото ново, което е във вход и тази седмица е във връзка с безплатните антигенни тестов и бързите тестове, които са в 5 пункта на територията на община Бургас, където има висока заболеваемост. Имаме 5 пункта, където се извършват безплатни антигенни тестове на всички желаещи”, обясни директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров.

Близо 10% са положителните проби за коронавирус у нас

Междувременно Регионалната здравна инспекция предложи увеличаване на COVID леглата в Бургас до 330. Средно лечебните заведения в града са отделили между 16 и 20% от легловия си фонд за лечение на такива болни. Увеличението ще дойде от тези болници, които са предоставили между 14 и 16% от леглата си за пациенти с COVID-19, уточниха от РЗИ.

От понеделник в Бургас започна и безплатно тестване на населението с бързи антигенни тестове.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БНР