Очаква се първият нов модел да влезе в производство през 2023 г.

Ford Motor Co. планира да предлага в Европа само хибридни или електрически превозни средства до 2026 г. а до 2030 г. само  електромобили.

За да постигне това, автомобилният производител инвестира един милиард долара за преобразуване на производствения си завод в Кьолн, Германия, за производство на електрически автомобили, и общо 22 млрд. в електрически технологии до 2025 г. в световен мащаб.

Така Ford Motor Co. става най-големият автомобилен производител досега, който обещава изцяло електрически продажби до 2030 г. в европейския регион.

НАЙ-ДОБЪР ПРИЯТЕЛ: Куче-робот носи предмети с ръка (ВИДЕО)

Очаква се първият нов модел да влезе в производство през 2023 г. Президентът на веропейското подразделение Стюарт Роули обяви, че Форд Европа е била успешно преструктурирана, а през четвъртото тримесечие на 2020 г компанията си е върнала рентабилността.

По думите му сега е добър момент Форд да се впусне в изцяло електрическо бъдеще на стария континент с „експресивни нови превозни средства и свързано с клиентите изживяване от световна клас“.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.