Издала е и 7 книги с поезия, част от тях са преведени на английски и 1 с проза, преведена на арабски

В рубриката на предаването "Пулс" по NOVA NEWS - „Зад маската“ ви срещаме с една невероятно слънчева и красива жена. Пише въздействащи стихове и  с думи докосва сърцето. Педиатър, изкушен от словото. Тя е авторката на първия двуезичен буквар за деца.

Д-р Джина Дундова - Панчева свири на пиано, пише стихове и проза.

Тя е била вдъхновена от любовта на родителите си. Майка й е лекар, а като малка я води в педиатрията, там тя свиква с обстановката, оттам е дошла идеята.

Среща любовта в магазин за лампи в ЦУМ.

От дете пише, но едва преди 4 г. се отдава напълно на хобито си. Тя отива в редакцията на сп. “Пламък“ при Георги Константинов и поместват нейни творби на страниците му.

Педиатърът е член на Съюза на писателите-лекари и на Сюъза на писателите.

Издала е 7 книги с поезия, част от тях са преведени на английски и 1 с проза, преведена на арабски. Любовта във всичките й измерения е нейното вдъхновение.

Песен по неин текст печели награда на конкурса "Бургас и морето".

Целия разговор вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК. БЕЗПЛАТНО Е.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.