Какви са аргументите им?

52% от българите не искат да се ваксинират или са склонни да изчакат към този момент. Това показва национално представително проучване на агенция „АФИС” в периода между 12 и 17 февруари, финансирано със собствени средства. От общо 1000 интервюирани пълнолетни граждани – 39% са готови да си поставят ваксина. Колебаещите се с коя ваксина биха били имунизирани са 5%.  

Проф. Ангелов към AstraZeneca: Нямаме нужда от учтивост, а от ваксини

Какви са аргументите на двете групи? 15,6% казват, че ще се ваксинират, ако от това зависи дали ще могат да пътуват. 8,4% отказват ваксина, защото вече са преболедували. 32% настояват за повече информация за дългосрочния ефект от ваксината.

12 000 дози от ваксината срещу COVID-19 на Moderna пристигнаха у нас

Сериозен песимизъм се наблюдава към това кога хората очакват животът да бъде, както преди. Едва 0,7% смятат, че това ще стане до месец. Зад прогнозата до края на годината застават 29,1 на сто. Най-сериозен е процентът на хората, които смятат, че това няма да се случи през 2021 година – 49,3.

Данни от национално представително проучване на „АФИС“, осъществено в периода 12-17 февруари 2021 г. Интервюирани пряко в домовете им са 1000 пълнолетни български граждани. Проучването е извършено със собствени средства.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.