Полицията разби международна група за трафик на леката дрога

Полицията в Република Северна Македония е конфискувала над половин тон марихуана и е арестувала трима души при две отделни операции, проведени срещу международни престъпни групи за трафик на наркотици.

Разбиха голяма наркооранжерия в Ловешко

Департаментът за борба с организираната и тежката престъпност е разбил в събота международна престъпна група за трафик на марихуана от Косово през Северна Македония и Гърция към Турция. При операцията досега са конфискувани 424 кг марихуана и е задържан един заподозрян. Стойността на наркотиците на пазара в Турция се оценява на над 1 млн. евро, заяви говорителят на вътрешното министерство в Скопие Тони Ангеловски.

Разкриха високотехнологична лаборатория за марихуана (СНИМКИ+ВИДЕО)

Той уточни, че операцията е била проведена на ГКПП "Богородица" (на границата с Гърция) в събота вечер, където при проверка на товарен автомобил с регистрация от Скопие са открити 519 пакета марихуана. Обискът на камиона продължава.

Откриха голяма наркооранжерия в хотел в "Слънчев бряг" (СНИМКИ)

При отделна операция в неделя силите за сигурност са разбили друга престъпна група край село Селемли близо до границата с Гърция и са конфискували 93 кг марихуана. Задържани са били двама заподозрени.

Източник: БТА