Рони Ромеро с разказ за пътя от Rainbow до българска рок група

Какво е чувството да си вокалист на една от легендарните рок групи - Rainbow? Да имаш богат опит на сцената и сега да си част от набиращата популярност българска рок група Intelligent Music Project? Дилян Калчев се срещна с певеца Рони Ромеро.

Вокалът на „Рейнбоу“ тръгва на турне с Intelligent Music Project

Роналд Ромеро е чилийски музикант. Най-известен е като солист на рок групите Rainbow, Lords of black, The ferrymen и други. През 2019 година, когато е в пика на своята кариера, се присъединява към българската супергрупа на д-р Милен Врабевски Intelligent Music Project - единствената по рода си българска рок група с изключително изявено международно участие.

Добре дошли! Как е настроението в България?

О, страхотно е, преоткрих София наскоро, но за пръв път бях в България, когато участвахме на един фестивал в Монтана преди 2-3 години. Бях много изненадан от българските рок фенове, не знаех, че са толкова много. Харесва ми тук още от самото начало, хората са прекрасни. София е страхотен град. Всички градове, в които сме имали участия с групата, са супер!

Нека се насочим и към може би един от най-интересните въпроси, разкажи ни за историята ти с Rainbow!

Историята с Rainbow по-скоро бих казал, че е съдба. Аз съм огромен фен на Deep Purple и Rainbow още от дете. Преди време, като живеех още в Испания, с приятели си основахме  кавър група на Rainbow и тогава се оказа, че Ричи си търси вокалист, зa да върне истинския Rainbow отново на сцената. Беше гледал няколко видеа от моята група и просто ми изпрати съобщение да се срещнем и да поговорим за възможността да пея за тях. Всичко се случи толкова бързо, видяхме се, посвирихме малко и изведнъж се оказах вокалист на любимата си група.

Преди колко време се случи?

Това беше през 2015 година.

Каква беше реакцията ти, когато се свързаха с теб?

О, само си представи, като голям фен на Ричи Блакмор, не можех да повярвам какво се случва. Бях в облаците, може би,  2 седмици, опитвайки се да осъзная къде съм, защото твоят идол те кани да свирите и пеете заедно. Беше ми много странно, в началото си помислих, че е някаква шега и че е фалшив акаунтът. Но когато си стиснахме ръцете, просто разбрах, че нещата са сериозни!

Как премина първият ти концерт с тях?

Имахме турне през 2016 година в Германия и Англия. Първият концерт беше огромно събитие, имаше над 16 хиляди зрители. Първоначално бях доста шокиран, особено като видях всички тези хора, които са дошли да ни слушат, като се има предвид, че Ричи не е излизал на сцена с Rainbow от 25 години и очакванията бяха големи! Но въпреки това беше страхотно!

Какво чувстваше първоначално на сцената?

Чувствах се много благодарен и истински късметлия, защото аз съм израснал с музиката на Ричи  Блакмор, заради баща ми, който беше огромен фен. И просто си спомних, като малък как изнасях концерти на Rainbow вкъщи пред семейство и приятели и изведнъж се обръщаш назад и виждаш до себе си Ричи, готов да започне концерта и просто чувството е неописуемо.

Как стигна до участието ти в българската група Intelligent Music Project?

Доктор Милен Врабевски се свърза с мен и ме покани да изпея няколко песни за предстоящия им албум. Реших да приема и се срещнах с него. Така дойдох в България за пръв път. Усети се веднага химията и позитивната енергия между мен и групата и така започнахме да работим. Получи се толкова добре, че Милен ми предложи да довърша целия албум, а не само няколко песни. И от там групата започна да расте, връзката между екипа беше страхотна, защото според мен е важно да я има точно тази химия между музиканти! И най-важното нещо в този проект е съобщението което искате да предадете на своите слушатели и фенове.

Какво ще ни кажеш за феновете?

Супер готини и яки, мога да ти кажа, може би една от най-добрите публики в цяла Европа, защото си личи, че те наистина усещат музиката, не са като останалите по света, които гледат шоуто ето така „О, този направи грешка”, наистина се наслаждават на емоцията и това което правим.

Какво предстои?

Ще имаме турне в края на май, започващо на 21-ви. Ще започнем с Букурещ, след това Солун и накрая - 4 концерта в България. Ще представим песни от предишния албум, както и от новия.