Заради дългото чакане имаше припаднали хора на много места

Хаос и чакане с часове при предаването на изборните протоколи в страната. На това станахме свидетели след приключването на вота. В „Арена Армеец” имаше и припаднали. В ефира на „Здравей, България” секретарят на една от секционните избирателни комисии в София - Ганка Иванова, разказа какво точно се е случило. Жената е чакала цяла нощ,за да предаде изборните книжа при положение, че в протоколите от нейната секция не е имало грешки.

Приключи предаването на бюлетини в "Арена Армеец" (ВИДЕО)

„Приключихме с броенето и описването на бюлетините към 01.30 ч. Те бяха без грешка. Зам.-председателят на секцията не се появи, телефонът му беше изключен. Търсиха го и от общината. Трябваше един от членовете да стане зам.-председател. Взе ни маршрутка и към 02.10 ч. бяхме в залата. Стояхме до 10.00 ч. Много бавно се проверяваха протоколите. Излизаха постоянно в почивки почти всички проверяващи. Заради чакането имаше и припаднали. Един от хората получи гърч, беше много страшно. При всички избори се случва едно и също. При следващи просто няма да има желаещи за секциите”, сподели жената.

 

 

Хаос и дълго чакане при предаването на протоколите в страната (ОБЗОР)

„При нас членовете на секционните избирателни комисии бяха настанени в комфортна зала. Самите общини трябва да осигурят храна и вода. Заради забавянето на процеса обаче се стигна до затормозяване. Причините за хаоса са две – трудният секционен протокол и лошото обучение на членовете на СИК заради епидемичната обстановка”, каза Валери Цолов, председател на 25 РИК-София.

Повече гледайте във видеото.

Какви са възможните конфигурации за съставяне на кабинет според социолозите?