Комикът Саша Барън Коен представи носителя на почетната награда за творчески постижения

Научнофантастичният филм "Среднощно небе" , анимацията "За душата" и хитовата поредица "Мандалорианецът" са сред продукциите, отличени на 19-ите годишни награди на Дружеството за визуални ефекти. Ето кои са и останалите отличени.

Научнофантастичният филм "Среднощно небе" с режисьор, продуцент и изпълнител на главната роля Джордж Клуни надделя в категорията за изключителни визуалните ефекти във фотореалистичен пълнометражен филм и спечели отличието за совалката Етер.

Продукцията "За душата" спечели пет награди, сред които за изключителни визуални ефекти в анимация както и за анимационен персонаж за счетоводителя Тери. 

Отварят Китайския театър в Холивуд (ВИДЕО)

Поредицата "Мандалорианецът" получи три отличия в телевизионните категории, сред които за визуални ефекти във фотореалистичен епизод за "Маршалът". 

Комикът Саша Барън Коен представи носителя на почетната награда за творчески постижения във визуалните ефекти Робърт Легато. Легато е известен с работата си над продукции като "Книга за джунглата", "Изобретението на Хюго", "Титаник", за която е отличен с "Оскар". 

Новозеландският режисьор Питър Джаксън беше почетен с награда за цялостно творчество от Дружеството за визуални ефекти. Носителят на "Оскар" е най-известен с работата си над трилогиите "Властелинът на пръстените" и "Хобит".

Продават на търг реквизит от „Междузвездни войни“, „Хари Потър“ и „Отмъстителите“

Водещ на виртуалната церемония за десети път беше комикът Патън Осуалд. 

Призьорът беше представен от актрисата Кейт Бланшет.

"Питър Джаксън е един от най-оригиналните кинодейци на нашето поколение. Той измества познатите ни граници на филмопроизводството. Неговите поглед и принос към изкуството са легендарни. Джаксън предефинира връзката между зрителя и историята и спечели предани почитатели със своята силно ангажираща работа - свидетелство за неговото експертно съчетание на визуални ефекти, вълнуващи герои и забележително въображение", се посочваше в изявлението, направено от Лиса Кук, председател на борда на Дружеството за визуални ефекти по повод избора на новозеландеца.

Еди Мърфи беше въведен в Залата на славата на наградите "Имидж"

Носителят на "Оскар" Питър Джаксън е най-известен с работата си над трилогиите "Властелинът на пръстените" и "Хобит".

Във виртуалния трибют за Джаксън участваха Анди Съркис/Ам-гъл, Наоми Уотс, Илайджа Ууд, Иън Маккелън, Джеймс Камерън.  

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.