Българката преминава през 45-минутен курс с инструкции за събитието

Румяна Бакалова, майката на първата българска актриса с номинация за „Оскар“, ще е сред специалните гости на най-бляскавата гала в света на седмото изкуство тази година. Това разкри самата екранна Тутар, като заяви категорично, че преживяването й няма да бъде пълноценно, ако до нея не бъде жената, която й е дала живот. „Трудно е, защото тя живее в България, но работим за осигуряване на виза. Имам нужда тя да бъде до мен, защото тя е моят идол. Искам да съм силна и независима жена като нея“, категорична е Мария Бакалова пред списание People.

След като получи номинация за заветната статуетка, актрисата има възможността да доведе само един гост на церемонията. Тази година събитието ще се проведе при различен регламент заради пандемията. Така например предпазните маски ще играят важна роля на галата. Каква точно е тя обаче лидерът на продуцентите на церемонията – режисьорът Стивън Содърбърг, все още не издава.

Церемонията по връчването на наградите „Оскар“ ще е като филм

Самият той е носител на „Оскар“ в режисьорската категория за филма „Трафик“ (2000). Тогава Содърбърг призна, че бил подпийнал по време на благодарствената си реч. Това пък била една от причините сега да държи наградените да имат повече от 45 секунди на разположение. 

Оскарите ще бъдат раздадени в диапазон от 3 часа, а цялостното усещане ще напомня на продължителен филм, гласи заявката на Содърбърг. Тази му идея е в основата на желанието му да ограничи до абсолютния минимум присъствието на технологиите на събитието. Ето защо режисьорът държи възможно най-много от номинираните да присъстват на терен, като за целта са въведени редица изисквания за PCR тестове и карантини. Изграждат се и допълнителни между 10 и 12 точки из целия свят, от които могат да се включват звездите на вечерта. Сред локациите, от които победителите ще могат да изнасят речи, са Лондон, Париж и др. Има обаче артисти, сред които и Антъни Хопкинс – най-възрастният, номиниран някога за главна роля от Американската филмова академия, които не се очаква да се отправят към Ел Ей или към някоя от въпросните точки.

Мария Бакалова е сред най-желаните гости на телевизионните шоута в Холивуд (ВИДЕО)

За трета поредна година "Оскарите" ще бъдат без водещ. За да могат зрителите да се ориентират в джунглата от събития, които ще се случват в различните локации, Содърбърг и компания ще излъчват и предварително записани кадри. Заради това всички номинирани, сред които и Бакалова, са преминали през 45-минутен инструктаж и вероятно интервю. Така продуцентите на галата целят да увеличат динамиката в монтажа на церемонията.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.