Журналистът анализира интервюто си с лидера на "Има такъв народ"

Слави Трифонов проговори в първото си интервю пред Българското национално радио. В предаването „Политически некоректно“ лидерът на „Има такъв народ“ обяви, че ще отговори след изборите на въпроса дали иска да бъде премиер.

Пред Петър Волгин той разкри и политическите си убеждения като се определи за десен консерватор, чиято амбиция е „направеното от ГЕРБ да бъде изчегъртано“. 

Запитан дали с това интервю Слави Трифонов направи заявка за мястото на ГЕРБ в българската политика, Петър Волгин коментира: „Мисля, че с това интервю направи поредната крачка в тази насока, защото няма смисъл да правиш такъв проект, ако просто искаш да бъдеш някакъв тип брокер, някакъв разпределител, нещо да зависи от теб частично”.

Според Волгин Трифонов не е изненадан от успеха на "Има такъв народ", а той и хората в партията много добре знаят какво искат и те се явяват на избори, за да спечелят.

Журналистът вярва, че всеки може да се занимава с политика, като няма голямо значение какво си завършил, а е нужно да имаш усет за политика, пример за това е и премиерът Бойко Борисов.

"Моята прогноза, е че тази партия ще спечели предсрочните избори, ако успее да убеди болшинството от анти-ГЕРБ електората, че си заслужава да заложат основно на нея", убеден е Волгин.

Слави Трифонов отговори ще стане ли премиер при победа на ИТН

Той припомни на онези, които подценяват или се отнасят с пренебрежение към шоумена, че Слави Трифонов не е просто телевизионен водещ, но също е предприемач и бизнесмен. 

За Петър Волгин основнота битка на предстоящите избори ще бъде между "Има такъв народ" и БСП, като е напълно възможно социалистите да отидат и на четвърто място, което не означава, че Корнелия Нинова може да загуби поста си, но реакции към нея ще има.

Той подчерта, че отговорите на Трифонов по отношение външната политика и Русия са били отговори на политик и изцяло в рамките на политкоректността.

Листите на "Има такъв народ" ще се редят наново, Слави Трифонов може да не участва

Волгин смята, че Слави Трифонов не би трябвало да става премиер, той може да бъде лице на формацията, но ролята на министър-председател ще наруши ореола му.

Нинова с въпроси към Слави Трифонов за преизчисляването на пенсиите

Вижте повече във видеото.