Голяма част от номинираните за наградите присъстваха на церемонията в Лондон, а други се включиха онлайн

На бляскава церемония в Лондон бяха раздадени телевизионните награди БАФТА. Микаела Коел от филма „Мога да те унищожа“ бе отличена в категориите Мини сериал и за Актриса във водеща роля.

Продукцията, която проследява историята на жена, опитваща се да изгради отново живота си, след като е станала жертва на сексуално насилие, преди това бе удостоен с наградите на Британската академия за кино и телевизия за режисура, монтаж и сценарий.

Феновете ще присъстват на телевизионните награди БАФТА като холограми

"Много ви благодаря за тази чест. Образът на Арабела не е близо само до мен, тя представлява много жени, които обикновено не можете да видите по телевизията - тя не е перфектна, но е истинска. Посвещавам наградата на Ита Обраян – координаторът на интимните сцени в продукцията. Благодаря ви ,че има в нашата индустрия и че  ни напътствахте в изграждането на най-вълнуващите моменти в сериала“, сподели Михаела Коел.

Голяма част от номинираните за наградите присъстваха на церемонията в Лондон, а други се включиха онлайн

Наградата за водеща мъжка роля получи Пол Мескал, който бе номиниран за първи път, за изпълнението си в сериала "Нормални хора".

"Не очаквах да стигна до тук… нямам думи наистина! Искам да благодаря на всички в Би Би Си. Лара Бийч ти си най-добрият агент .Благодаря и на актьорите, с които участвахме във филма „Нормални хора“ . И по специално на Дейзи,  ти си най- уникалният партньор, но и най-добрият човек когото познавам. Много съм развълнуван – благодаря и на родителите си!", заяви Мескал. 

НАГРАДИТЕ „БАФТА“: Кои бяха най-елегантните актриси? (ВИДЕО) 

БАФТА отличи трилъра "Спаси и мен", създаден от Лени Джеймс с наградата за драма.
Призът за актьор в поддържаща роля бе връчен на Малачи Кърби за "Малката брадва". Продукцията на носителя на "Оскар" Стив Маккуин бе номинирана в 15 категории.

Рейки Айола спечели наградата на БАФТА за актриса в поддържаща роля за "Антъни".

Телевизионните награди на БАФТА се смятат за британския еквивалент на телевизионните награди "Еми" и се връчват от 1954г.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.