Футболистът не беше повикан от Луис Енрике в състава на националите за UEFA EURO 2020™

Валерия Видева е нашия гид из футболна Европа. Репортерът на NOVA е в Севиля, където тази вечер на стадион „Ла Картуха“ в горещ сблъсък ще се изправят Испания и Полша. И двата тима ще преследват първата си победа в „Група Е” на UEFA EURO 2020™.

Испания и Полша са се срещали само два пъти в официални срещи, като тези двубои датират от 1959 година. И двете победи са на сметката на Испанците.

Един въпрос вълнуваше не само испанските привърженици, но и цялата футболна общественост – защо Луис Енрике не повика в състава си Серхио Рамос? Човек, спечелил две европейски, една световна титла с отбора, изиграл 180 с представителния тим. Ако има един град, чиито жители се радват от това решение, то това е именно Севиля. Това е странно, тъй като андалусийският защитник е роден в него.

Би следвало Рамос да бъде посрещнат като истинско божество, предвид успехите му, но често бива освиркван. Защо – вижте във видеото.

Всичко за UEFA EURO 2020™ ще откриете в специалната секция на Gong.bg.

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача, като откриването, срещата от груповата фаза между Унгария и Франция на 19 юни и финала на първенството на 11 юли ще бъдат излъчени съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.