В гимназията ще има прием и след четвърти клас

Прием и след четвърти клас в НПМГ. Училището с едни от най-изявените ученици вече ще дава шанс за развитие и на малките таланти в математиката и природните науки.

Директорът на Национална природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов" Ивайло Ушагелов заяви в предаването "Социална мрежа" по NOVA NEWS, че се гордее с много всички деца в порвереното му училище, като подчерта, че много успешни личности в България са завършили гимназията.

Той информира, че новият прием след четвърти клас ще става с поне две от четири състезания по математика, на базата на резултатите от тях ще се направи класиране. Информация с всичките подробности по този въпрос може да се намери на сайта на учебното заведение.

В "Социална мрежа" се представиха Стоян Николаев, ученик в 8 клас, НПМГ, златен медалист от Национална олимпиада по Химия и сребърен медалист от Национална олимпиада по Биология, Атанас Иванов, десети клас, и Боян Петров, дванадесети клас, с бронзови медали от проведената Европейска олимпиада по География във Варна.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.