Той е собственик на верига супермаркети в страната си, като състоянието му се оценява на близо 20 милиона евро

Докато звездите на Англия и Италия са в очакване на големия сблъсък, нидерландският съдия Бьорн Кайперс се подготвя за бляскавия край на своята кариера в големия футбол. Това е историята на най-богатия рефер. 

Освен, че е един от най-опитните и реномирани рефери на УЕФА, Кайперс е собственик на верига супермаркети в страната си, като състоянието му се оценява на близо 20 милиона евро.

Рекламната кампания, свързана с бизнеса му се разраства до толкова, че логото на компанията намира място върху болида на Макс Верстапен от Formula 1.

Наскоро реферът разшири портфолиото си като отвори и верига фризьорски салони в Нидерландия.

UEFA EURO 2020™: Глобиха Англия за поведението на феновете на мача с Дания

48-годишният Кайперс излиза от рамките на общоприетото правило на УЕФА за съдии, които могат да ръководят мачове до 45 годишна възраст. Той бе селектиран за последния си голям футболен форум и вече записа 3 мача от UEFA EURO 2020.

Най-големият успех в кариерата му до момента е финалът на Шампионска лига през 2014 между Реал Мадрид и Атлетико Мадрид, а сега му предстои нов връх, с който да сложи край на 19-годишната си съдийска кариера.  

Големият финал на UEFA EURO 2020 между Италия и Англия е утре от 22:00 часа и може да го проследите по NOVA и Диема Спорт 3. 

Репортер: Павлета Рашкова

Всичко за UEFA EURO 2020™ ще откриете в специалната секция на Gong.bg.

Мачовете от дългоочакваното Европейско първенство по футбол могат да бъдат проследени в телевизионните канали NOVA, DIEMA, БНТ 1 и БНТ 3. Всяка от двете медии ще излъчи пряко по 27 мача. Финалът на първенството на 11 юли ще бъде излъчен съвместно в каналите на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия.