„Нека докаже по какъв начин друг е подписал собствените му документи", каза още тя

Стойчо Кацаров подписа пред очите ми всички необходими и задължителни декларации за хоспитализация в болнично заведение. Това заяви д-р Христина Каменова - лекарката, хоспитализирала служебния здравен министър Стойчо Кацаров в „Пирогов”.

Кацаров: Не съм лежал в „Пирогов”, подписът ми в документите е фалшифициран

„Стойчо Кацаров беше изпратен до мен от началника на клиниката доц. Атанасов да бъдат прегледани със своята съпруга и той евентуално да бъде приет и хоспитализиран на легло във Вътрешна клиника. Нетърпеливо изчакаха своето влизане. На пациента му беше направено ЕКГ, бяха му вези всички кръвни изследвания, беше направен и скенер на бял дроб. След което пред моите очи той подписа всички необходими и задължителни декларации за хоспитализация в болнично заведение”, каза тя.

„Нека докаже по какъв начин друг е подписал собствените му документи. Пред собствените ми очи е подписал абсолютно всичко”, допълни Каменова.

Здравният министър - един от пациентите на "Пирогов" с фалшива епикриза

„Дали пациентът ще остане на легло - това решава началникът на клиниката спрямо всичко, което е правено. Те са преценили, че може да бъде оставен на домашен престой. По негово желание той не е останал да пролежава в болницата за дните на хоспитализация”, обясни още тя.

И допълни: „Подписал е всички документи за хоспитализация. Бил е съгласен, минал е и през регистратурата, където е сканирана личната му карта и след това е преценено къде да се лекува”.

Проф. Ангелов: Г-н Кацаров, вие се провалихте