Температури до 35 градуса се очакват в неделя

Предстои слънчев ден с рехава облачност почти навсякъде в страната. Около обяд и в ранния следобед из планините и Предбалкана облачността ще се увеличи за кратко с възможност някъде да превали слабо. Температурите в горещата част на денонощието ще се движат в интервала 27-32 градуса.

Около крайбрежието – слънчево, но ветровито с пориви от север-североизток. Температури на въздуха – от 26 до 29 градуса. Морската вода ще е с температура около 27-28 градуса, с височина на вълните около и малко над метър.

В планините денят ще е слънчев. В часовете около и след обяд на места облачността ще се увеличи с вероятност от слаби превалявания. Температури в топлата част на денонощието – между 13 и 20 градуса.

Времето остава приветливо и през почивните дни. В събота условия за следобедни превалявания с гръмотевици ще има на изолирани места в Югозапада. От неделя нататък предстои период с горещо време. Още около вторник-сряда термометрите на много места ще достигнат стойности от 35 до 40 градуса.

Показателите на времето продължават да създават предпоставки за лесно избухване на горски и полски пожари. Рискът засега е най-голям в Югоизточната част на страната, но с повишаването на температурите и липсата на валежи в следващите дни опасността ще обхване почти цялата страна.