Вариантът Делта на коронавируса продължава да се разпространява

Вариантът Делта на коронавируса продължава да се разпространява и това кара правителствата да търсят нови начини за ограничаването му.

Въпреки че ваканционният сезон е в разгара си, усилията за имунизиране на хората нe спират. От днес в Гърция започва ваксинацията на деца над 12 години.

А Израел отива още по-далеч и започна да прилага трета доза ваксина срещу COVID-19.

Президентът на Израел Ицхак Херцог стана първият, който получи трета доза ваксина срещу COVID-19. Така официално стартира кампанията в страната за бустерна ваксинация на хората над 60-годишна възраст.

Израел започва да прилага трета доза ваксина срещу COVID-19

"Започваме толкова жизненоважната подсилваща ваксинация, за да дадем възможност за нормален живот, доколкото е възможно, в тази много предизвикателна пандемия, пред която са изправени обществото и човечеството", заяви президентът на Израел Ицхак Херцог.

През посредните дни броят на новите случаи на заразяване с коронавирус за денонощие в Израел отново надхвърли прага от две хиляди.

А заради разпространението на Делта варианта отвъд Атлантика, президентът Джо Байдън призова щатските и местните власти да дават по 100 долара на всеки американец, който се ваксинира оттук нататък срещу COVID-19.

"Колкото повече хора се ваксинират, сме толкова по-добре защитени като нация, за да можем да продължим да отваряме безопасно и отговорно. Но не сме напълно излезли от тъмнината, защото това, което се случва сега в Америка е пандемия", смята Джо Байдън.

Трета доза от ваксината на Pfizer защитава от варианта Делта на COVID-19

Байдън наложи и нови, строги изисквания към федералните служители, които са около 2 милиона души в цялата страна. Вече ще се изисква те да покажат сертификат за ваксинация. В противен случай се налага задължително тестване и носене на маска.

От днес в Гърция започва ваксинацията на деца над 12 години. Това става ден след като гръцките острови в южната част на Егейско море попаднаха в тъмночервената зона. Групата от 13 острова включва най-популярните дестинации за туристите през летния сезон - сред тях са Миконос, Санторини и Родос.