Тя събра най-известните хора в Америка в областта на изкуството, модата, киното, музиката и спорта

Светското събитие на годината в музея "Метрополитън" и най-значимата вечер в света на модата събра близо 400 гости - знаменитости от света на музиката, киното и телевизията. Двата тура на бала - тази година и на 2 май догодина, отбелязват и 75-ата годишнина на Института по костюма на нюйоркския музей. 

Официалната тема на благотворителния бал беше "Американска независимост", която дава широки възможности за интерпретация.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Организаторът и вдъхновител на светското събитие Ана Уинтур пристигна първа с бременната си дъщеря Бий. Главният редктор на модната библия Вог бе заложила на тоалет с флорални мотиви и пищни волани на Оскар де ла Рента. 

Домакин на вечерта беше певицата Били Айлиш, която определено успя да изненада всички с визията си. За бляскавото модно събитие тя изневери на своя екстравагантен, ърбън,  гръндж стил и заложи на приказна феерична рокля с дълъг воал в прасковено по дизайн на Oscar Del La Renta. 

Младата поетеса Аманда Горман, който също беше домакин на събитието, прикова погледите в кобалтово син тоалет на Вера Уанг. Роклята й с повече от 3000 пришити на ръка кристала, пресъздаваше звездно нощно небе. 

Риана се появи изцяло в черно с тоалет на Баленсиага, в контраст с кавалера си Ей Ес Ей Пи Роки, който бе с пъстро палто пачуърк.  Певицата носеше 267 каратова огърлца с диаманти 

Дженифър Лопес заложи на каубойска визия , дело на Ралф Лорън - тъмнокафява вечерна рокля с дълбоко деколте, огромн яцепка, която разкриваше краката й, жакет от изкуствена кожа и шапка в стил уестърн. 

Ким Кардашиян привлече погледите с тоалет изцяло в черно, който покриваше лицето й. Автор на тоалета й е творческият директор на "Баленсиага" Демна Гвасалия. Ким бе придружена от тайнствен мъж, който също беше скрил лицето си, а мнозина си задаваха въпроса дали това е съпруга й Кание Уест, с когото се развежда или има нов мъж до себе си?  

Харис Рийд в сътрудничество с Долче и Габана представи Иман в кринолин с жакардово бюстие и огромна златна тиара с пера.

„МЕТ ГАЛА“ 2021: Благотворителният бал ще бъде организиран на два етапа

Рапърът Лил Нас Екс последва примера на Лейди Гага от последното издание на бала и се разсъблече на червения килим, като последователно сваляше златните си одежди на "Версаче" -най-напред дългата мантия, след това металния робокостюм, оставайки само по прилепнал по тялото гащеризон с пайети. 

Ако може да се говори за тенденция на гала вечерта, това бяха големите ръкави с послание, на някои от тях вплетени символи от националния флаг. Другият акцент беше червеният цвят - на него бяха заложили Карли Клос, Дженифър Хъдсън и Ела Емхоф, дъщеря на вицепрезидентката Камала Харис.

САМО ПО NOVA: Интервю с Изабел Юпер и Реда Катеб за новия им филм

Актьорът Тимъти Шаламе, съдомакин на събитието, се снима с фенове по Пето авеню, преди да влезе в Музея на изкуствата "Метрополитън" веднага, след като бенд и гимнастичката Ниа Денис дадоха началото на дългоочакваното събитие. Миналогодишното му издание беше отменено заради пандемията от новия коронавирус.

Принцесата на бала Били Айлиш, заменила обичайните си широки дрехи с модел на Оскар де ла Рента, каза пред "Вог": "Вече е време за това. Чувствам се така пораснала за последните няколко години".

ЕКСКЛУЗИВНО ПРЕД NOVA: Говори топ моделът Клаудия Шифър (ВИДЕО)

Шаламе бе обут с кецове на "Конвърс", но носеше диаманти на "Картие". Той определи тоалета си, който включваше спортен панталон на Рик Оуенс, като "от всичко по малко", точно като Америка. Модният редактор на "Ескуайър" Алфонсо Навас определи модния му избор като "умно заиграване с темата на вечерта чрез интерпретация на американските икони в спортното облекло".

Роклята на Горман, с повече от 3000 пришити на ръка кристала, пресъздаваше звездно нощно небе. Пред "Вог" младата поетеса сподели, че се чувства като оживяла Статуя на свободата.
Четвъртият домакин на събитието - тенисистката Наоми Осака привлече вниманието с тоалет на "Луи Вюитон", създаден с участието на сестра й Мери Осака, за да покаже уважението към произхода си и три култури - на Япония, Хаити и САЩ.

За „истинските неща” от живота – Рут Уилсън и Том Бърк представиха новия си филм във Венеция

Блейк Нюби, редактор в "Есънс", каза за Асошиейтед прес, че най-лесният и очевиден начин да се спази мотото на гала вечерта е да се заложи на американски дизайнери. Много от големите и по-малко известни имена на американската мода се представиха на събитието.
"Това бе моментът на чернокожите американски дизайнери", каза редакторката и отбеляза моделите на Кристофър Джон Роджърс, Алиет и Серджо Хъдсън.

Събитието в понеделник вечер в Ню Йорк съвпадна с откриването на "В Америка: Лексикон на модата" - първа част от двуетапната изложба на Центъра по костюмите "Ана Уинтур" на музея "Метрополитън". Почетни председатели бяха Том форд, Адам Мосери и самата Уинтур, която е доайен на бала от 1995 г.