Кой е отговорен за лошото състояние на граничната ни ограда с Турция?

„Кадрите на граничната ни ограда с Турция са манипулация. Става дума за няколко участъка. Те са толкова, колкото са показани по кадрите. Целта е да се създаде впечатление, че цялата ограда е такава”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” лидерът на НФСБ Валери Симеонов по повод твърденията, че по граничното съоръжение има дупки, през които у нас влизат нелегални мигранти.

„Истинска представа за състоянието на съоръжението може да бъде придобита единствено от въздуха. Оградата е дълга 230 км и строителната дейност за изграждането й беше много сериозна”, добавя Симеонов.

Той заяви, че растителността, която се е увила около оградата, е на година и половина. „Имаше пет месеца, през които областните управители на това правителство имаха задължението да извършат всички дейности по поддръжката на оградата”, обясни Симеонов.

Според него президентът Радев прекалява с фиксацията си върху бившия премиер Бойко Борисов. НФСБ ще има свой кандидат за президент и предложение за широка коалиция на парламентарните избори.

Целия разговор гледайте във видеото