Диетолог споделя с кои храни успешно можем да се справим с мигрената

Имате главоболие? Американският диетолог Катрин Брукинг споделя кои са храните, които помагат да се справим успешно с него, пише изданието “Eat This, Not That!”.

Гроздето – храната на боговете

Учените са установили, че консумацията на омега-3 ненаситени мастни киселини намалява силата и честотата на пристъпите на мигрена. Най-простият и достъпен източник на омега-3 е рибеното масло. То се съдържа в рибата, орехите, семената от чия и лен.

Сардините, аншоата, скумрията, сьомгата, рибата тон и пъстървата са изключително богати на омега-3. За да почувствате ефекта, трябва да ядете тези храни не по-рядко от 2-3 пъти седмично.

Бразилско племе се пази от COVID-19 със специален чай

Растителният заместител на рибата за страдащите от главоболие може да бъдат смлени семена от лен или чия, които в единица тегло съдържат повече омега-3 ненаситени мастни киселини, отколкото сьомгата. Диетологът препоръчва да се добавят в салати, смутита и сладка.

Орехите са още един продукт, който може да помогне да се справим с мигрената. Освен омега-3 киселини, те съдържат магнезий, който също помага за намаляване на главоболието.

Източник: БГНЕС